Kuřecí řízečky s třešňovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kompot třešňový
  • 100 ml Víno portské
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 551.8 mg
  • Vláknina 3039.8 mg
  • Vitamín A 3039.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme. Poté osolíme a opepříme. Třešně scedíme, necháme okapat, šťávu z třešní zachytíme a odložíme stranou.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, řízky na něm z obou stran osmažíme, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Vypečenou šťávu podlijeme octem, přidáme cukr, portské víno a šťávu z třešní. Na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Nakonec přimícháme třešně.

  • 4

    Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme. Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme přelité třešňovou omáčkou.

Komentáře k receptu