Kuřecí řízečky s třešňovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 551.8 mg
- Vláknina 3039.8 mg
- Vitamín A 3039.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme. Poté osolíme a opepříme. Třešně scedíme, necháme okapat, šťávu z třešní zachytíme a odložíme stranou.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, řízky na něm z obou stran osmažíme, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
-
3
Vypečenou šťávu podlijeme octem, přidáme cukr, portské víno a šťávu z třešní. Na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Nakonec přimícháme třešně.
-
4
Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme. Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme přelité třešňovou omáčkou.