Pasta z cizrny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 446 mg
- Vláknina 20954.2 mg
- Vitamín A 20954.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu (uvařenou nebo nakládanou), česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini (sezamová pasta) v robotu smícháme, zpracujeme na hladkou pastu, pro zvláčnění zakapeme trochou olivového oleje, dosolíme. Před podáváním zdobíme celou cizrnou, kterou jsme na začátku odložili stranou, petrželkou, zakapeme olivovým olejem a poprášíme sladkou paprikou.