Český bůček na italský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Cukr třtinový
  • 250 ml Voda pitná
  • 130 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Jablka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1173 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 402.7 mg
  • Vláknina 3885.6 mg
  • Vitamín A 3885.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený bůček napíchaný na kovové jehly pečeme v zapékací misce v troubě předehřáté na 160 °C. Na maso nalijeme smíchaný cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolíme a opepříme, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného obracení dopékáme asi hodinu,aby povrch zkaramelizoval.

  • 2

    Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme 2 lžíce třtinového cukru a 4 jablka nakrájená na plátky asi 2 minuty. Podáváme k bůčku s několika kapkami balzamikového octa.

Komentáře k receptu