Český bůček na italský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1173 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 402.7 mg
- Vláknina 3885.6 mg
- Vitamín A 3885.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájený bůček napíchaný na kovové jehly pečeme v zapékací misce v troubě předehřáté na 160 °C. Na maso nalijeme smíchaný cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolíme a opepříme, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného obracení dopékáme asi hodinu,aby povrch zkaramelizoval.
-
2
Na rozpálené pánvi zkaramelizujeme 2 lžíce třtinového cukru a 4 jablka nakrájená na plátky asi 2 minuty. Podáváme k bůčku s několika kapkami balzamikového octa.