Fíkový chléb s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 14 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 396.6 mg
- Vláknina 9236.8 mg
- Vitamín A 9236.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté vše promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, mandle, vejce, nasekané fíky a pořádně promícháme.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Poté vrátíme zpět do mísy, přidáme pomerančovou šťávu, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých nám těsto vykyne.
-
3
Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct 45 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby ještě celý chléb pocukrujeme.