Singhův turban se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 12 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 76.7 mg
- Draslík 428.7 mg
- Vláknina 7262 mg
- Vitamín A 7262 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 15 minut. Poté slijeme, vývar odložíme a rýži napěchujeme do máslem vymazané věncovité formy. Přiklopíme a vložíme do mírně vyhřáté trouby.
-
2
Pečené maso nakrájíme na kousky. Olej rozpálíme a orestujeme na něm nasekanou cibuli a tymián. Přidáme nadrobno nakrájená jablka, hřebíček a kari koření a necháme zpěnit. Přilijeme vývar a krátce povaříme. Poté přidáme maso a šťávu necháme zhoustnout.
-
3
Hotovou rýži vyklopíme na nahřátou velkou mísu. Doprostřed navrstvíme maso s omáčkou a podáváme.