Malý dort s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Kompot višňový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 220 g Cukr moučkový
  • 260 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Mandle natural
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 410.2 mg
  • Draslík 124.7 mg
  • Vláknina 2107.5 mg
  • Vitamín A 2107.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme 200 g cukru se žloutky, strouhanými hořkými mandlemi, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.

  • 2

    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 45 minut. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a potřeme povrch i strany.

  • 3

    Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou, dort dozdobíme a poklademe zavařenými višněmi.

  • 4

    Na krém si v nerezové misce ušleháme vejce se 110 g cukru a vanilkou, misku vložíme do hrnce s horkou vodou a ve vodní lázni metličkou šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbytek cukru a vmícháme studený, vařený krém a rum.

Komentáře k receptu