Salát z červené řepy s pečenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 8 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 349.8 mg
- Vláknina 7038 mg
- Vitamín A 7038 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vodou uvaříme přibližně 40 minut omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou nakrájíme na kostky, které dáme do mísy. Na pánev vylijeme olej, rozpálíme, přidáme nasekanou chilli papričku, na silné kostky nakrájená jablka a zprudka opečeme. Zprudka proto, aby jablka nenasákla hodně oleje.
-
2
Upečená jablka přelijeme přes cedník a vysypeme je do mísy s řepou, pokapeme citronovou šťávou, přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a jemně promícháme. Na talíř položíme list salátu ledového a doprostřed naporcujeme salát.