Hřbet srnčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 50 g Hrozinky
  • 1 ks Kompot broskvový
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Piškoty dětské kulaté
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Rum
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 277.2 mg
  • Vláknina 7148 mg
  • Vitamín A 7148 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmícháme tvaroh s rozpuštěnou želatinou (připravíme podle návodu) a oběma cukry.

  • 2

    Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a dáváme do ní střídavě piškoty pokapané rumem a tvaroh, ovoce a rozinky. Končíme vrstvou piškotů.

  • 3

    Dáme ztuhnout, poté vyklopíme a ozdobíme šlehačkou.

  • 4

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu