Kančí plátky s pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Kančí kýta
- 50 g Marmeláda rybízová
- 60 ml Víno červené
- 22.22 ml Olej rostlinný
- 150 ml Pomerančová šťáva
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pomeranče
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 185.4 mg
- Vláknina 2583.1 mg
- Vitamín A 2583.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kostičky (odstraníme jádra) a přidáme do hrnce k pomerančové šťávě. Přilijeme víno, přidáme zavařeninu, cukr a chvilku povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Je-li omáčka málo hustá, přimícháme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme.
-
2
Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme, osolíme, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji.
-
3
Usmažené řezy servírujeme s omáčkou.