Dýňové lívance s borůvkovým džemem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 400 g Protlak dýňový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Džem borůvkový
  • 375 ml Mléko kefírové
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 20.7 mg
  • Draslík 57 mg
  • Vláknina 1861.3 mg
  • Vitamín A 1861.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.

  • 2

    Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.

  • 4

    Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.

Komentáře k receptu