Dýňové lívance s borůvkovým džemem
Suroviny
- 400 g Protlak dýňový
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Džem borůvkový
- 375 ml Mléko kefírové
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 3 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 20.7 mg
- Draslík 57 mg
- Vláknina 1861.3 mg
- Vitamín A 1861.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak.
-
2
Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme.
-
4
Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany.