Rosol z višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 0 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 175 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme. Rozvařené višně rozmačkáme a přecedíme přes hustý cedník do jiného hrnce. Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě a pozvolna zahříváme, až je horká a zprůhlední. Do višňového protlaku přidáme cukr, vmícháme želatinu a rozlijeme do jednotlivých misek nebo pohárů a dáme vychladit.