Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Rýže loupaná
  • 40 g Petržel - nať
  • 450 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cibule
  • 3 hrst Hroznové víno
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 267.1 mg
  • Vláknina 6167.2 mg
  • Vitamín A 6167.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájenou cibuli opečeme na másle, osolíme, opepříme, přidáme rýži, čerstvý nasekaný rozmarýn a mícháme jednu minutu.

  • 2

    Přilijeme vývar a 250 ml vody, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 20-25 minut, rýže musí nasát všechnu tekutinu a změknout.

  • 3

    Vmícháme přepůlené kuličky vína, bez jader, nasekanou petrželku, sůl a pepř.

Komentáře k receptu