Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 267.1 mg
- Vláknina 6167.2 mg
- Vitamín A 6167.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokrájenou cibuli opečeme na másle, osolíme, opepříme, přidáme rýži, čerstvý nasekaný rozmarýn a mícháme jednu minutu.
-
2
Přilijeme vývar a 250 ml vody, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 20-25 minut, rýže musí nasát všechnu tekutinu a změknout.
-
3
Vmícháme přepůlené kuličky vína, bez jader, nasekanou petrželku, sůl a pepř.