Jablečný závin s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 800 g Jablka
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 227.4 mg
  • Vláknina 9549.2 mg
  • Vitamín A 9549.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, přidáme pokrájené máslo, vlijeme pivo a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme čtyři pruhy, posypeme strouhankou, strouhanými jablky, hrozinkami, cukrem a skořicí. Pruhy zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zrůžoví.

Komentáře k receptu