Skopové kotlety s jablky a párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1670 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 36.4 mg
- Draslík 335.4 mg
- Vláknina 10030 mg
- Vitamín A 10030 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, a usmažíme na něm kotlety z obou stran dozlatova. Kotlety vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve na tuk vložíme párky a plátky slaniny, osmahneme a také vyndáme. Na tuk v pánvi nasypeme jablka, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.
-
3
Na talíře rozdělíme dušená jablka, navrch položíme kotlety a obložíme párky a slaninou.