Pstruh na grilu s dušenou okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 23 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 1074.1 mg
- Vláknina 1587.5 mg
- Vitamín A 1587.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme.
-
2
Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy.
-
3
Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou.
-
4
Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během
-
5
úpravy na roštu je obracíme.
-
6
Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme.