Pstruh na grilu s dušenou okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okurka salátová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1074.1 mg
  • Vláknina 1587.5 mg
  • Vitamín A 1587.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme.

  • 2

    Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy.

  • 3

    Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou.

  • 4

    Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během

  • 5

    úpravy na roštu je obracíme.

  • 6

    Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme.

Komentáře k receptu