Máslový koláč s reveňovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr moučkový
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 40 g Strouhanka
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 157 mg
  • Vláknina 3671.8 mg
  • Vitamín A 3671.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly.

  • 2

    Každý díl rozválíme na plát. Jeden plát těsta vložíme na plech a potřeme reveňovou náplní. Na náplň položíme druhý plát těsta, povrch několikrát propíchneme vidličkou a potřeme rozšlehaným bílkem.

  • 3

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Příprava náplně: Očištěnou reveň nakrájíme na kolečka a smícháme se strouhankou osmaženou na másle. Směs posypeme cukrem, skořicí, přidáme nasekané ořechy, omyté rozinky a vše promícháme.

Komentáře k receptu