Máslový koláč s reveňovou náplní
Suroviny
- 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Máslo čerstvé
- 70 g Cukr moučkový
- 500 g Reveň (Rebarbora)
- 40 g Strouhanka
- 10 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 50 g Ořechy vlašské
- 50 g Rozinky tmavé
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 17 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 157 mg
- Vláknina 3671.8 mg
- Vitamín A 3671.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly.
-
2
Každý díl rozválíme na plát. Jeden plát těsta vložíme na plech a potřeme reveňovou náplní. Na náplň položíme druhý plát těsta, povrch několikrát propíchneme vidličkou a potřeme rozšlehaným bílkem.
-
3
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Příprava náplně: Očištěnou reveň nakrájíme na kolečka a smícháme se strouhankou osmaženou na másle. Směs posypeme cukrem, skořicí, přidáme nasekané ořechy, omyté rozinky a vše promícháme.