Jelítko s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 22.6 mg
- Draslík 202.2 mg
- Vláknina 5700 mg
- Vitamín A 5700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Každý plátek překrojíme.
-
2
Na pávni rozehřejeme máslo, přidáme jablka, cukr a za častého míchání zvolna smažíme 8-10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Odstavíme z plotny.
-
3
Pánev očistíme, potřeme olejem a na něm opečeme na plátky nakrájená jelítka dokřupava. Vyjmeme a udržujeme teplé. Na pánvi osmažíme proužky slaniny a vyjmeme. Do pánve vlijeme mošt a necháme částečně odvařit.
-
4
Na talíře upravíme plátky jelítek, vrstvu jablek a znovu navršíme jelítka a jablka. Ozdobíme slaninou a zakapeme moštem z pánve.
-
5
Můžeme podávat s tmavým chlebem nebo s bramborovou kaší.