Mikulášské hubinky se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 450 g Cukr moučkový
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 5 g Kakao
  • 30 ks Švestky
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 246.1 mg
  • Vláknina 4727.5 mg
  • Vitamín A 4727.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky zalijeme trochou vody a uvaříme ne úplně doměkka. Na sítu necháme okapat.

  • 2

    Mezitím připravíme mandlové těsto. Lískové ořechy a loupané mandle umeleme, smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Přesypeme na prkénko, smícháme se 150g cukru, 1/2 bílku a v cukru naloženou, najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na tolik dílů, kolik máme švestek.

  • 3

    Okapané švestky vypeckujeme. Z mandlového těsta vytvoříme podélné šištičky, které vložíme do každé švestky.

  • 4

    Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj polovinu zbylého cukru a poté zbytek cukru a kakao vmícháme vařečkou. Sníh vložíme do kornoutu s trubičkou.

  • 5

    Na vymazaný plech vytvoříme z poloviny hmoty malé hromádky. Na ně položíme švestky a zakryjeme je zbytkem sněhu tak, aby vznikly kulaté hubinky.

  • 6

    V mírně vyhřáté troubě usušíme. Poté zlehka potřeme žloutkem a v teplejší troubě necháme zrůžovět.

Komentáře k receptu