Kari krevetové s ovocem
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Kokosová moučka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Jablko granátové
- 2 stroužek Česnek
- 4 dl Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 157.6 mg
- Draslík 731 mg
- Vláknina 17332.1 mg
- Vitamín A 17332.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
-
2
Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.
-
3
Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.
-
4
Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.