Citrónový dort s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Jogurt bílý
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 165 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Broskve
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 132.8 mg
  • Vláknina 2374.5 mg
  • Vitamín A 2374.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr a citrónovou kůru šleháme do pěny, postupně přidáme vejce, mouku, prášek a jogurt.

  • 2

    Dobře promícháme, vlijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, poklademe dílky broskví a pečeme asi 1 hodinu dozlatova.

  • 3

    Necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu