Omelety s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Džem meruňkový
  • 5 ks Jablka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 257.8 mg
  • Draslík 355.4 mg
  • Vláknina 10915.5 mg
  • Vitamín A 10915.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Teplou vodou omyjeme citron a pomeranč. Ovoce osušíme a kůru nastrouháme.

  • 2

    Do mísy nalijeme 5 dl mléka, přidáme 4 žloutky, citronovou a pomerančovou kůru a 0.5 lžíce soli. Směs rozmixujeme a postupně přimícháme přibližně šálek hladké mouky a znovu rozmixujeme dohladka. Těsto by mělo být řidší. Necháme ho chvíli odpočinout.

  • 3

    Mezitím omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme je, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky, dáme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet 5-10 minut. Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh a spolu s jablky přimícháme do těsta.

  • 4

    Na dno rozpálené pánve rozetřeme olej mašlovačkou. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve ho rozlijeme po dně. Pečeme tenké omelety, z každé strany dozlatova.

  • 5

    Omelety potřeme džemem, stočíme je, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu