Řezy jablkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 75.5 mg
  • Vláknina 3125 mg
  • Vitamín A 3125 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme a přidáme rozdrobené máslo, cukr, sůl a smetanou s vejcem zaděláme těsto.

  • 2

    Vyválíme asi 10mm vysoký plát, přeneseme jej na plech a poklademe nakrájenými jablky. Slabě pocukrujeme.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu