Jablečný závin z pivního těsta
Suroviny
- 800 g Jablka
- 125 g Hera
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.333333 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Skořice mletá
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Kokos strouhaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 22 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 194.7 mg
- Vláknina 5814 mg
- Vitamín A 5814 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky se solí, přidáme změklý tuk a pivo. Poté položíme do mísy, přikryjeme fólií, necháme na stole alespoň půl hodiny odpočinout.
-
2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Z těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhaným kokosem, připravenými jablky, skořicí, cukrem, hrozinkami a nasekanými ořechy.
-
4
Placky zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.