Jablečný závin z pivního těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Jablka
  • 125 g Hera
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 194.7 mg
  • Vláknina 5814 mg
  • Vitamín A 5814 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky se solí, přidáme změklý tuk a pivo. Poté položíme do mísy, přikryjeme fólií, necháme na stole alespoň půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Z těsta vyválíme dvě placky, posypeme strouhaným kokosem, připravenými jablky, skořicí, cukrem, hrozinkami a nasekanými ořechy.

  • 4

    Placky zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.

Komentáře k receptu