Pečený holoubek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Ořechy vlašské
  • 20 g Slanina vepřová
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř bílý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Holub
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 dl Víno madeira
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 193.7 mg
  • Draslík 483.3 mg
  • Vláknina 2598 mg
  • Vitamín A 2598 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holuba očistíme, vykucháme a umyjeme. Naplníme pepřem, solí, novým kořením, jalovcem, česnekem, přidáme jablko a ořechy.

  • 2

    Celého holuba zabalíme do plátku slaniny a spojíme párátky.

  • 3

    Na pánvičku dáme máslo a na něm holuba pomalu pečeme dorůžova.

  • 4

    Nakonec zalijeme vínem.

  • 5

Komentáře k receptu