Kuře a sušené ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Ořechy vlašské
  • 25 g Švestky sušené
  • 50 g Křížaly (sušená jablka)
  • 50 g Hrušky sušené
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 2 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.25 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3924 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 268 g
  • Sodík 1333 mg
  • Bílkoviny 319 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 1275 mg
  • Draslík 3612.5 mg
  • Vláknina 11845.5 mg
  • Vitamín A 11845.5 mg
  • Vitamín B6 6.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená jablka, hrušky a švestky vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut bobtnat.

  • 2

    Překrojíme kuřata na dvě poloviny. V misce smícháme ovoce, mleté nové koření, vlašské ořechy, směs rozdělíme na dva čtverce alobalu.

  • 3

    Kuřata potřeme olejem z vlašských ořechů, osolíme, opepříme, na každé kuře dáme směs z ovoce, ořechů a nového koření.

  • 4

    Alobal přehneme přes kuřata a pečeme je v předehřáté troubě 30 minut, dokud nepoteče při píchnutí růžová šťáva.

  • 5

    Kuřata servírujeme teplá.

Komentáře k receptu