Kuře a sušené ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3924 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 268 g
- Sodík 1333 mg
- Bílkoviny 319 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 1275 mg
- Draslík 3612.5 mg
- Vláknina 11845.5 mg
- Vitamín A 11845.5 mg
- Vitamín B6 6.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená jablka, hrušky a švestky vložíme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut bobtnat.
-
2
Překrojíme kuřata na dvě poloviny. V misce smícháme ovoce, mleté nové koření, vlašské ořechy, směs rozdělíme na dva čtverce alobalu.
-
3
Kuřata potřeme olejem z vlašských ořechů, osolíme, opepříme, na každé kuře dáme směs z ovoce, ořechů a nového koření.
-
4
Alobal přehneme přes kuřata a pečeme je v předehřáté troubě 30 minut, dokud nepoteče při píchnutí růžová šťáva.
-
5
Kuřata servírujeme teplá.