Ředkvičky s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 256.6 mg
- Vláknina 4355 mg
- Vitamín A 4355 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně okrájené a umyté ředkvičky necháme 15 minut vařit na pařáku do změknutí, ne do rozvaření.
-
2
Z pomeranče okrájíme kůru, kterou nastrouháme nebo nasekáme na drobno a vymačkáme z pomeranče šťávu.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo, do kterého zamícháme pomerančovou šťávu. Asi po 3 minutách, kdy tekutina získá sirupovou konzistenci, přidáme ředkvičky, osolíme a opepříme, mícháme asi 2 minuty, až ředkvičky získají pomerančovou glazuru. Potom ihned vmícháme připravenou pomerančovou kůru, rozmícháme a ihned podáváme.