Guacamole v bramborových slupkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Avokádo
  • 100 g Sýr krémový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 1428.2 mg
  • Vláknina 20473.2 mg
  • Vitamín A 20473.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.

  • 2

    Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.

  • 3

    Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.

  • 4

    Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.

  • 5

    Podáváme s miskou guacamole.

Komentáře k receptu