Guacamole v bramborových slupkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 19 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 1428.2 mg
- Vláknina 20473.2 mg
- Vitamín A 20473.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory pečeme v předehřáté troubě 75 minut při teplotě 200 stupňů. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout 30 minut. Troubu nastavíme na 220 stupňů.
-
2
Rozkrojíme brambory po délce a z každé vyndáme 2 lžíce dužiny. Opět podélně rozpůlíme. Znovu je dáme na zapékací plech a na rozkrojené straně lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a pečeme 25 minut, dokud nejsou křupavé a zlaté.
-
3
Připravíme si omáčku guacamole - rozmačkáme dužinu avokáda s citronovou šťávou. Přidáme rajčata, sýr, jarní cibulky, tabasco, citronovu kůru a vše promícháme.
-
4
Brambory položíme slupkami na papírové ubrousky, aby okapaly, a poté přendáme na ohřátou mísu.
-
5
Podáváme s miskou guacamole.