Mangový salát s kuřecím masem
Suroviny
- 30 g Cibule
- 60 g Mandle
- 400 g Mango
- 50 g Mrkev kořen
- 300 g Salát hlávkový
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 200 g Celer řapíkatý
- 40 g Paprika červená
- 250 g Okurka salátová
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Avokádo
- 1 kg Kuřecí prsa
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 64 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 1463 mg
- Vláknina 23148 mg
- Vitamín A 23148 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa zalijeme horkou vodou, přidáme trochu soli a nadrobno nasekanou cibuli, trochu celeru a mrkev. Přivedeme k varu a necháme táhnout 25 minut, dokud maso nezměkne. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar slijeme a uschováme jej pro příští použití. Vychladlé maso nakrájíme na větší kostky. Avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
Kuře, celer, mandle, papriku a většinu avokáda, nakrájené mango na plátky a okurky zlehka promícháme.
-
3
Na dresing :
-
4
Smícháme ušlehanou šlehačku, majonézu a koření, hotovým dresinkem salát přelijeme a zlehka promícháme.
-
5
Na tácu naaranžujeme salátové listy, na které pak naklademe připravený salát. Nakonec tác se salátem ozdobíme avokádem, mangem a okurkou, které jsme si dali stranou.