Jablečné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 900 g Jablka
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 50 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 168.2 mg
  • Draslík 138.5 mg
  • Vláknina 4275 mg
  • Vitamín A 4275 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, sůl a žloutky. Promícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl a odstraníme jádřince. Každou půlku jablka zabalíme do těsta, trochu uválíme, aby vznikly koule.

  • 3

    Plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme vedle sebe jablečné knedlíky, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě 20 minut.

Komentáře k receptu