Jablka s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107 mg
- Vláknina 5242 mg
- Vitamín A 5242 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na čtvrtky, vložíme do rendlíku, zalijeme jablečnou šťávou, přilijeme vanilkovou esenci a povaříme 6 minut. Jablka rozdělíme do mističek, Do šťávy v rendlíku přimícháme marmeládu a šťávou zalijeme jablka v mističkách. Nakonec posypeme rozlámanými sušenkami.