Pikantní candát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.4 mg
- Vláknina 5546 mg
- Vitamín A 5546 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.
-
2
Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi
-
3
4 minuty z obou stran opečeme.
-
4
Citrony omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme k rybě.
-
5
Oloupeme česnek, prolisujeme a vetřeme do ryby. Upravíme
-
6
na talíř a podáváme s opečenými malými brambůrky.