Datlové mufiny s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Cukr třtinový
  • 0.5 šálek Datle
  • 0.25 šálek Mouka žitná celozrnná
  • 0.25 šálek Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 61.4 mg
  • Draslík 498.8 mg
  • Vláknina 13812.5 mg
  • Vitamín A 13812.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme formy na mufiny a to tak, že každý mufin vymažeme tukem. Formy odložíme stranou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 190 °C. Ve větší míse smícháme mouky, skořici, prášek do pečiva, cukr, nadrobno nakrájená jablka i se šťávou, kterou pustila, vejce a na závěr vmícháme nasekané datle. Vzniklé těsto vkládáme do připravené formy na mufiny. Pečeme přibližně 25 minut.

  • 3

    Hotové mufiny vyndáme z trouby a vyklepeme z forem. Servírovat můžeme teplé.

Komentáře k receptu