Californský koláč - obrácený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 500 g Jablka
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 104.7 mg
  • Vláknina 6717.7 mg
  • Vitamín A 6717.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, maizenu, sůl a moučkový cukr se 100 g másla. Z těsta připravíme měkký bochníček, který zabalíme do fólie a necháme 20 minut chladit v chladničce.

  • 2

    Cukr, zbývající máslo a skořici vložíme do mělké teflonové formy. Směs vaříme 3 minuty nad plamenem, dokud cukr nezíská sirupovou konzistenci.

  • 3

    Do formy dáme nakrájená jablka. Těsto vyválíme mezi 2 archy pečícího papíru tak, aby vznikla placka o průměru trochu větším, než má forma. Placku přeneseme a položíme na jablka, okraje zahneme dovnitř. Pečeme 40 minut, dokud těsto není křupavé a nezíská zlatou barvu. Necháme 10 minut chladnout a obrátíme na servírovací talíř.

Komentáře k receptu