Křepelky se španělskou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 26 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 524.8 mg
- Vláknina 895 mg
- Vitamín A 895 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky očistíme, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s máslem a pomerančovou šťávou a pod pokličkou 20 minut podusíme v troubě vyhřáté na teplotu 250 °C.
-
2
V polovině másla dozlatova osmažíme cibulku a na kostičky nakrájenou kapii. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme s máslem. Přilijeme horký vývar, zmírníme plamen a vaříme ji 15 minut. Když je rýže hotová, opatrně do ní přidáme zbytek másla.
-
3
Rýži nasypeme do servírovací mísy, křepelky položíme na ni. Masovou šťávu z hrnce promícháme a pokrm zalijeme.