Křepelky se španělskou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Kapie
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 30 g Máslo bylinkové
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 8 ks Křepelka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 524.8 mg
  • Vláknina 895 mg
  • Vitamín A 895 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky očistíme, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme. Vložíme do hrnce s máslem a pomerančovou šťávou a pod pokličkou 20 minut podusíme v troubě vyhřáté na teplotu 250 °C.

  • 2

    V polovině másla dozlatova osmažíme cibulku a na kostičky nakrájenou kapii. Přisypeme rýži a důkladně ji promícháme s máslem. Přilijeme horký vývar, zmírníme plamen a vaříme ji 15 minut. Když je rýže hotová, opatrně do ní přidáme zbytek másla.

  • 3

    Rýži nasypeme do servírovací mísy, křepelky položíme na ni. Masovou šťávu z hrnce promícháme a pokrm zalijeme.

Komentáře k receptu