Šunka s ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 48 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 1121.3 mg
- Vláknina 1012.5 mg
- Vitamín A 1012.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem.
-
2
1/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu.
-
3
Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin.
-
4
Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme.
-
5
Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení.
-
6
Plátky k masu připevníme hřebíčkem.
-
7
Potřeme marinádou a zbylým medem.
-
8
Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče.
-
9
Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou.