Šunka s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 6 g Hřebíček
  • 800 g Ananas
  • 6 g Skořice mletá
  • 60 ml Olej olivový
  • 500 ml Džus pomerančový
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Rum
  • 80 ml Med včelí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 1121.3 mg
  • Vláknina 1012.5 mg
  • Vitamín A 1012.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem.

  • 2

    1/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu.

  • 3

    Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin.

  • 4

    Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme.

  • 5

    Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení.

  • 6

    Plátky k masu připevníme hřebíčkem.

  • 7

    Potřeme marinádou a zbylým medem.

  • 8

    Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče.

  • 9

    Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou.

Komentáře k receptu