Vepřová panenka v mandlové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 843.8 mg
- Vláknina 7675 mg
- Vitamín A 7675 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké. Pomeranč omyjeme, osušíme, odkrojíme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Olivy rozkrojíme na kolečka.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté přidáme cibuli, česnek a ještě 1-2 min osmažíme. Nasypeme jemně nastrouhané mandle, pokapeme pomerančovou šťávou, sherry, vložíme pomerančovou kůru a olivy. Ochutíme solí, pepřem a paprikou, důkladně promícháme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 5 min.
-
3
Podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.