Polévka tykvová s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Dýně
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1814 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 1460.3 mg
  • Vláknina 14084.8 mg
  • Vitamín A 14084.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.6 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájený česnek, dýni, smažíme za stálého míchání 2 minuty.

  • 2

    Přidáme horký zeleninový vývar, 2 lžíce tymiánu, pomerančovou kůru a šťávu. Necháme 20 minut pod pokličkou, dokud dýně nezměkne. Směs umixujeme v mixéru do hladka. Osolíme a opepříme. Směs dáme zpět do pánve, přidáme mléko. Ohříváme 4 minuty, ale již nevaříme.

  • 3

    Před podáváním posypeme polévku zbylým tymiánem. Můžeme podávat i s kostičkami chleba - kdo má rád.

Komentáře k receptu