Sladké rýžové svitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Rýže dlouhozrnná
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 balení Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 249.1 mg
  • Draslík 291.9 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži podle návodu. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do hrnce s trochou vody a cukrem a doměkka podusíme.

  • 2

    Smícháme mouku, žloutek, mléko a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a přidáme špetku soli.

  • 3

    Promícháme rýži s mléčnou směsí, opatrně vmícháme sníh.

  • 4

    Na pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm po obou stranách rýžové svitky.

  • 5

    Podáváme s jablečným kompotem.

Komentáře k receptu