Řeřichový dip
Suroviny
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 150 g Zakysaná smetana
- 1 hrst Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kopr čerstvý
- 2 špetka Pažitka
- 2 špetka Bazalka
- 1 špetka Meduňka
- 2 špetka Estragon
- 2 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 špetka Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 32 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 93.6 mg
- Draslík 202.1 mg
- Vláknina 735.2 mg
- Vitamín A 735.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme mix bylinek. 2 špetky nasekané pažitky, bazalky, petržele, estragonu, rozmarýnu a 1 špetku meduňky a kopru.
-
2
Bylinkový mix smícháme se zakysanou smetanou a šlehačkou. Přidáme citrónovou šťávu. Z řeřichy ostříháme lístky kuchyňskými nůžkami a vmícháme je do bylinkové směsi. Dip ochutíme solí a pepřem.