Řeřichový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kopr čerstvý
  • 2 špetka Pažitka
  • 2 špetka Bazalka
  • 1 špetka Meduňka
  • 2 špetka Estragon
  • 2 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 202.1 mg
  • Vláknina 735.2 mg
  • Vitamín A 735.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme mix bylinek. 2 špetky nasekané pažitky, bazalky, petržele, estragonu, rozmarýnu a 1 špetku meduňky a kopru.

  • 2

    Bylinkový mix smícháme se zakysanou smetanou a šlehačkou. Přidáme citrónovou šťávu. Z řeřichy ostříháme lístky kuchyňskými nůžkami a vmícháme je do bylinkové směsi. Dip ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu