Jablka pečená s oříškovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 19 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 270.3 mg
- Vláknina 9024.4 mg
- Vitamín A 9024.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 631.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka urovnáme do pekáčku a posypeme skořicí. Do otvoru po jádřinci dáme vždy 1 kostku cukru namočenou v rumu. Mírně podlijeme vodou, přidáme kousek másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Během pečení jablka podléváme vzniklou šťávou. Upečená jablka upravíme na talíře a polijeme oříškovým krémem.
-
2
Příprava krému: V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mletými, opraženými oříšky. Vše za stálého míchání povaříme na krém.