Limousinské vepřové filety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vepřová pečeně
  • 80 g Šalotka
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 1000 g Kaštany jedlé
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Olej stolní
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Citrony
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1225 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 1891.2 mg
  • Vláknina 5781.3 mg
  • Vitamín A 5781.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat.

  • 2

    Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína.

  • 3

    Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky.

  • 4

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme.

Komentáře k receptu