Limousinské vepřové filety
Suroviny
- 150 g Jablka
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Vepřová pečeně
- 80 g Šalotka
- 6 g Šalvěj čerstvá
- 1000 g Kaštany jedlé
- 200 ml Víno bílé
- 20 ml Olej stolní
- 500 ml Vývar drůbeží
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 ks Citrony
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1225 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 53 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 128 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 1891.2 mg
- Vláknina 5781.3 mg
- Vitamín A 5781.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 126 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na plátky. Filety pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme, opepříme, posypeme sekanou šalvějí a necháme 60 minut marinovat.
-
2
Kaštany oloupeme, zbavíme bílé blanky a necháme 45 minut vařit ve vývaru. Šalotku nasekáme na drobné kousky a necháme zesklovatět na rozpáleném másle, chvíli podusíme a poté podlijeme polovinou vína. Dusíme do vyvaření vína.
-
3
Přidáme maso a osmahneme 15 minut na mírném plameni. Maso vyjmeme, vlijeme zbytek vína, osolíme a opepříme. Vaříme do zhoustnutí omáčky.
-
4
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na drobné kousky. Přisypeme k omáčce. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme. Posypeme sekaným kerblíkem a podáváme.