Marmeláda z černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Cukr krupice
  • 2000 g Rybíz černý
  • 2000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1178 kcal
  • Sacharidy 301 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 301 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1078.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 603.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz omyjeme, odstopkujeme, vložíme do hrnce a zalijeme 2000 ml vody. Uvedeme k varu a vaříme do změknutí.

  • 2

    Měkký rybíz propasírujeme přes síto, pecičky a slupky vyhodíme.

  • 3

    Získanou kaši nalijeme zpět do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání povaříme 8 minut.

  • 4

    Marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, před uzavřením necháme vystydnout.

Komentáře k receptu