Polévka s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ananas
  • 200 g Avokádo
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 200 g Perlička
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 1 kg Slepice
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 249.5 mg
  • Draslík 1471.7 mg
  • Vláknina 17927.8 mg
  • Vitamín A 17927.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá prsa z perličky pokrájíme na nudličky. Oloupeme avokádo, nakrájíme na měsíčky a pokapeme pomerančovou šťávou. Ananas (kompot) scedíme, šťávu zachytíme do poháru.

  • 2

    V hrnci na másle maso orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu a vaříme 10 minut. Přidáme avokádo, ananas, lžíci pomerančové šťávy, lžíci ananasové šťávy, promícháme, podle chuti opepříme, osolíme, povaříme 2-4 minuty a podáváme.

  • 3

    Slepičí bujon [28675]:

  • 4

    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

  • 5

    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

  • 6

    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.

  • 7

    Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

  • 8

    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře k receptu