Polévka s avokádem
Suroviny
- 100 g Ananas
- 200 g Avokádo
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 150 g Pórek
- 200 g Perlička
- 100 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2.5 dl Víno bílé
- 1 kg Slepice
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 34 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 249.5 mg
- Draslík 1471.7 mg
- Vláknina 17927.8 mg
- Vitamín A 17927.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá prsa z perličky pokrájíme na nudličky. Oloupeme avokádo, nakrájíme na měsíčky a pokapeme pomerančovou šťávou. Ananas (kompot) scedíme, šťávu zachytíme do poháru.
-
2
V hrnci na másle maso orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 litrem slepičího bujonu a vaříme 10 minut. Přidáme avokádo, ananas, lžíci pomerančové šťávy, lžíci ananasové šťávy, promícháme, podle chuti opepříme, osolíme, povaříme 2-4 minuty a podáváme.
-
3
Slepičí bujon [28675]:
-
4
Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
-
5
Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
-
6
Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, aby jsme docílili čistého vývaru.
-
7
Když je maso měkké vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
-
8
Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.