Zelný salát se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 120 g Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 10 g Cukr moučkový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 274.3 mg
  • Vláknina 13090 mg
  • Vitamín A 13090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí omyjeme, odloupneme povadlé listy a zbytek nakrouháme nebo nakrájíme na proužky. Jablka nastrouháme nahrubo. Zelí i jablka vložíme do skleněné mísy a promícháme.

  • 2

    Pomerančovou šťávou zředíme hustou smetanu, osladíme a nalijeme do mísy. Lehce promícháme a dáme do lednice.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený se sladkým pečivem.

Komentáře k receptu