Thajská rýže s fazolovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kompot ananasový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 hrnek Čočka klíčky
  • 1 hrnek Rýže thajská
  • 0.5 hrnek Kešu oříšky pražené
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 462 mg
  • Vláknina 3178.2 mg
  • Vitamín A 3178.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.

  • 2

    V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.

  • 3

    Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.

  • 4

    Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.

Komentáře k receptu