Thajská rýže s fazolovými výhonky
Suroviny
- 200 g Kompot ananasový
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 hrnek Čočka klíčky
- 1 hrnek Rýže thajská
- 0.5 hrnek Kešu oříšky pražené
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 22 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 462 mg
- Vláknina 3178.2 mg
- Vitamín A 3178.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.
-
2
V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.
-
3
Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.
-
4
Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.