Bramborové knedlíky plněné švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 44 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 103.6 mg
- Draslík 1135.4 mg
- Vláknina 31500 mg
- Vitamín A 31500 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory si uvaříme ve slupce den předem, poté je oloupeme a nastrouháme.
-
2
Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, mouku, mléko dle potřeby a vypracujeme tužší těsto. Necháme 20 minut odstát.
-
3
Potom rozválíme těsto na široký plát na válu posypaném moukou, nakrájíme na čtverce a do každého čtverce zabalíme jednu švestku a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 4 - 6 minut.
-
4
Uvařené knedlíky vyndaváme naběračkou s dírkami, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem promíchaným s cukrem.