Kuře dušené v rýži s ovocem
Suroviny
- 200 g Kuře
- 150 g Rýže loupaná
- 80 g Meruňky
- 50 g Cibule
- 20 g Olej rostlinný
- 40 g Mrkev kořen
- 80 g Jablka
- 1 kávová lžička Hrozinky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1324 kcal
- Sacharidy 161 g
- Tuky 144 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 158 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 1040.4 mg
- Vláknina 21069.3 mg
- Vitamín A 21069.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, rýži propláchneme horkou vodou a necháme okapat, jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, meruňky vypeckujeme a pokrájíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, hrozinky opláchneme. V půllitru vody rozvaříme půl kostky hovězího bujonu.
-
2
V žáruvzdorném pekáči na oleji orestujeme cibuli, vsypeme maso a mrkev, chvilku opékáme. Poté vmícháme rýži, ovoce, koření, sůl, vlijeme vývar a pod poklicí dusíme v troubě.
-
3
Před podáváním posypeme petrželovou natí.