Rýžový salát s krůtími prsíčky a ananasem
Suroviny
- 300 g Krůtí prsa
- 400 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Hrášek mražený
- 1 ks Pomeranče
- 0.5 ks Ananas
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej mandlový hořký
- 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 20 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 54.8 mg
- Draslík 1057.9 mg
- Vláknina 20413.2 mg
- Vitamín A 20413.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.
-
2
Omyjeme, osušíme a na sousta rozkrájíme krůtí prsíčka. Na pánvi zahřejeme máslo a maso na něm z obou stran opečeme dozlatova. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Ve vroucí vodě asi 5 minut blanšírujeme hrášek. Poté slijeme a necháme okapat na sítu.
-
4
Oloupeme pomeranč a nakrájíme na malé kousíčky. Ananas oloupeme, odstraníme tuhou střední dužninu, rozkrájíme na kostičky.
-
5
Na suché teflonové pánvi opražíme kešu oříšky. Opláchnutou a osušenou bazalku jemně nasekáme.
-
6
Smícháme rýži, maso, hrášek, ananas, pomeranč a mandlový olej. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vodu z pomerančových květů.
-
7
Před podáváním necháme krátce odležet.