Kuřecí nářez s melounem a brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Rybíz červený
  • 200 g Rukola
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 120 ml Olej sezamový
  • 80 ml Balsamico ocet
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Meloun žlutý
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1008.1 mg
  • Vláknina 8809.5 mg
  • Vitamín A 8809.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepe přes mikrotenový sáček a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, dáme do ledničky odležet.

  • 2

    Žlutý meloun omyjeme, rozpůlíme, část dužiny nakrájíme na kostičky, část rozmixujeme v mixéru. V misce jemně smícháme kostky melounu s kuličkami čerstvého rybízu. Omyjeme rukolu, lístky natrháme na menší kousky a přidáme k melounu a rybízu.

  • 3

    Marinovaná kuřecí prsa nasolíme a orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vystydnout. Potom je nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou je jemně vmícháme k melounové směsi. Listy ledového salátu vysteleme mělkou mísu, na ně navršíme melounovo-kuřecí směs. Zalijeme dresinkem, který připravíme z rozmixovaného melounu, octa, soli, pepře a sezamového oleje.

Komentáře k receptu