Kuřecí nářez s melounem a brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 44 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1008.1 mg
- Vláknina 8809.5 mg
- Vitamín A 8809.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepe přes mikrotenový sáček a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, dáme do ledničky odležet.
-
2
Žlutý meloun omyjeme, rozpůlíme, část dužiny nakrájíme na kostičky, část rozmixujeme v mixéru. V misce jemně smícháme kostky melounu s kuličkami čerstvého rybízu. Omyjeme rukolu, lístky natrháme na menší kousky a přidáme k melounu a rybízu.
-
3
Marinovaná kuřecí prsa nasolíme a orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vystydnout. Potom je nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou je jemně vmícháme k melounové směsi. Listy ledového salátu vysteleme mělkou mísu, na ně navršíme melounovo-kuřecí směs. Zalijeme dresinkem, který připravíme z rozmixovaného melounu, octa, soli, pepře a sezamového oleje.