Madagaskarské perličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 28 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 712.4 mg
- Vláknina 10793.2 mg
- Vitamín A 10793.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme.
-
2
Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme.
-
3
Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech.
-
4
Pečeme při 265 °C 20 minut.
-
5
Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit.
-
6
Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni.
-
7
V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit.
-
8
Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle.
-
9
Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.