Madagaskarské perličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 600 g Perlička
  • 40 g Cukr krupice
  • 80 g Pomeranče
  • 40 g Citrony
  • 1500 g Jablka
  • 100 ml Rum
  • 4 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 712.4 mg
  • Vláknina 10793.2 mg
  • Vitamín A 10793.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, rozčtvrtíme.

  • 2

    Máslo necháme rozehřát a 5 minut na něm opékáme jablka. Přidáme 2 pokrájené vanilkové lusky, osolíme, opepříme.

  • 3

    Jablky naplníme perličky. Maso potřeme tukem, osolíme a opepříme, přendáme na vymazaný plech.

  • 4

    Pečeme při 265 °C 20 minut.

  • 5

    Poté perličky i s vypečenou šťávou přendáme do hrnce, necháme 20 minut vařit.

  • 6

    Připravíme si karamelovou omáčku. Cukr rozpustíme s troškou vody na mírném ohni.

  • 7

    V momentě, kdy je omáčka tmavě krémová, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónů, zředíme trochou vody a přidáme zbytek vanilky. Necháme 10 minut povařit.

  • 8

    Oloupeme zbytek jablek, vyjmeme jádřince a rozčtvrtíme je. Necháme zprudka opéct na másle.

  • 9

    Jablka přendáme na talíř, pokapeme rumem a flambujeme. Na flambovaná jablka přendáme perličky, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu